top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlies Tax-Alberts

Spelen...!


Play: how it shapes the brain, opens the imagination and invigorates the soul (Start Brown). Een quote die mij aanspreekt, want ik houd van spelen. Van kind zijn. Dat uit zich in lekker lachen, grappige plaatjes delen in appgroepen en in de woonkamer zingen en dansen. Dat begon al vroeg: als klein meisje stond ik altijd mee te dansen en zingen op de Spice Girls, Marco Borsato en Peter André. Als pubermeisje zette zich dat voort op de dansvloer. Ieder weekend kwam ik laat thuis en had ik dagen later nog steeds een schorre stem.


Nog steeds houd ik van lekker lol maken. Ik ben een ultieme (online) borrelaar, een stiekeme karaoke fan en ik houd van spelletjes. Je als een kind zo vrij voelen: dat is zo belangrijk! Spelen maakt dat kinderen leren. Het ontspant, je gaat ‘aan’ en daardoor ontwikkel je je.


Daarom vind ik speelsheid zo belangrijk in mijn trainingen. Ik maak gebruik van online quizzen, wedstrijdjes, energizers, plaatjes plakken op een whiteboard en ik gebruik een website met een wiel waar je aan kan draaien. Precies wat kinderen leuk vinden. En laat dat nou net zijn waar volwassenen ook op aan gaan. Spelen houdt ons scherp, jong, fris en we vervelen ons niet. En bovendien: je creëert er energie, fun én leerrendement mee!


Benieuwd naar het aanbod? Neem hier even een kijkje!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page