top of page

AANBOD

DSC_1302.jpg

 ONLINE TRAIN DE 

 TRAINER 

Een goede (online) training moet dynamisch, inspirerend en nuttig zijn. Daarbij moet het leerproces didactisch gezien kloppen en moet het naadloos aansluiten op de behoeften van de deelnemers. Daarnaast heb je ook nog de juiste leermiddelen en werkvormen nodig. En dan moet je tegenwoordig ook nog zowel face-to-face als virtueel kunnen faciliteren.

 

Onze programma’s zijn geschikt voor mensen die regelmatig kennis overbrengen, maar die nog ondersteuning nodig hebben bij het hoog houden van de energie, het creëren van interactie en de opbouw van programma’s. Veel mensen weten wel hoe ze een presentatie moeten geven, maar hebben tips & tricks nodig om zowel fun als leerrendement te creëren. 

 

Met onze programma’s beleef je een versnelling in je leerproces als trainer of facilitator en ben je snel in staat dit zelfstandig en vol vertrouwen te kunnen.

Image by Marvin Meyer

 TEAMCOACHING  EN   TEAMBUILDING 

Voor een goed functionerend team zijn meerdere factoren van belang. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een gezamenlijk doel en een heldere rol- en taakverdeling. 

Ook kijken we naar wat er in de boven- en onderstroom gebeurt. Wat brengt ieder teamlid met zich mee en hoe beïnvloedt dit de onderlinge verhoudingen? Welke historie van het team of de organisatie speelt mogelijk nog een rol? Wat is de aansturing van de leidinggevende dienend voor het team en waarin mag leiderschap zich ontwikkelen?

​Wij ondersteunen teams en organisaties bij het herstellen van de verbinding met elkaar.

 

Naast onze teamtrajecten is teambuilding ook een krachtige manier voor het creëren van meer eenheid in een team. Vaak is een teambuildingsdag ook een mooie weergave van hoe er in de praktijk wordt samengewerkt. Daarom maken we ook bij onze teambuilding sessies een verdiepingsslag met het team.

DSC_1277.jpg

 PROFESSIONELE   COMMUNICATIE 

Professioneel handelen en communiceren: voor veel mensen een dagelijkse uitdaging. Je neemt namelijk je hele zelf mee naar het werk. Vooral op stressvolle momenten is het een uitdaging om gebalanceerd, genuanceerd of zelfverzekerd te blijven. Denk bijvoorbeeld aan feedback geven of een vergadering voorzitten met mensen die in de weerstand zitten. Hoe ga je daarmee om?

In dit programma gaan de deelnemers aan de slag met communiceren op een volwassen en professionele manier. Denk hierbij aan onderwerpen als feedback geven, overtuigingskracht en omgaan met weerstand. Ook krijgen de deelnemers tips & tricks op groepsdynamisch vlak.

Kinderen ' s voetbaltrainer

 COACHTECHNIEKEN 

Veel organisaties kiezen ervoor om medewerkers een coach, mentor of buddy toe te wijzen uit een hogere functiegroep. Zo’n collega weet inhoudelijk vaak precies hoe de vork in de steel zit, maar heeft vaak nog ondersteuning nodig waar het gaat om coaching. Coachgesprekken zijn vaak nog te inhoudelijk en te weinig gericht op de ontwikkeling van de coachee. Er wordt vaak te weinig doorgevraagd en ons interne ‘adviesmonster’ komt al snel om de hoek kijken. En dat is jammer, want de ander leert meer als hij/zij zelf tot inzichten komt. 

Dit programma biedt een gefundeerde basis. Deelnemers beleven een versnelling in hun leerproces als coach of mentor en zijn snel in staat dit zelfstandig en vol vertrouwen te kunnen.

Video Personality

 ZAKELIJKE INSPIRATIE   VIDEO'S 

Mensen hebben maar een korte aandachtsspanne. Daarom worden nieuwsberichten die via de mail of Intranet verspreid worden, vaak niet goed gelezen. En dat is zonde, want als organisatie is communicatie key en wil je alle neuzen dezelfde kant op hebben. 

Korte video’s zijn op dit moment de snelste manier om iets onder de aandacht te brengen binnen je organisatie of netwerk. Een video wordt zelfs 12x meer gedeeld dan alleen tekst met een afbeelding. 

Voor een aantrekkelijke video zijn de volgende vier aspecten van belang: lengte (kort!), dynamiek, herkenbaarheid en echtheid. Natuurlijk moet een video ook gemonteerd worden. Daarnaast is ondertiteling ook van belang. In dit programma ontdek je waarom, wat zakelijk vloggen is en ga je oa oefenen met monteren en ondertitelen.

Teamontwikkeling.jpg

 LEIDERSCHAP 

Als leidinggevende wordt er vaak van alles van je gevraagd: de lead nemen, resultaten behalen, richting geven, loslaten, delegeren en je medewerkers stimuleren in hun ontwikkeling. Een complexe taak! Daarbij is leidinggeven aan het veranderen. Waar leidinggeven vroeger meer hiërarchisch was, worden relaties met medewerkers anno nu steeds gelijkwaardiger. Ook is het creëren en behouden van een duidelijke bedrijfscultuur van belang. En dan zijn er ook nog stakeholders die je moet beïnvloeden. Hoe doe je dit alles? Dit programma biedt vele inzichten, handvatten en voorbeelden uit de praktijk.

DSC_1451.jpg

 TRAINEESHIP 

Dit programma is speciaal ontworpen voor starters op de arbeidsmarkt. In een eerste baan is er veel nieuw. Veel starters hebben al wel enige praktijkervaring, maar missen nog 'de klappen van de zweep'. Daarbij is de begeleiding vaak inhoudsgericht. 

De deelnemers krijgen vele handvatten en gaan vooral praktijkgericht aan de slag. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je je ideeën op een professionele manier overbrengt? Hoe geef je feedback? Hoe zorg je ervoor dat je grenzen aangeeft? En wat is organisatiesensitiviteit eigenlijk? 

 

Dit programma biedt de ondersteuning die starters zo hard nodig hebben.

tonik-hAZ3TNzQP6w-unsplash.jpg

 BEN JE CORONA OOK ZO   ZAT INSPIRATIE SESSIES 

Veel mensen hebben last van de corona blues. Plotsklaps werken we vanuit huis en is alles online. Ook is een momentje voor jezelf een stuk lastiger geworden nu je je partner, kinderen of huisgenoten continu om je heen hebt. Ook zijn er veel mensen die zich juist eenzaam voelen; we gaan er toch minder op uit dan we gewend waren. Weer anderen zijn hun baan kwijt of zien hun bedrijf in rook opgaan. Corona raakt ons allemaal, en dat is pittig.

 In deze roerige tijd zijn veel mensen dan ook toe aan iets positiefs. Iets inspirerends. Iets anders. En dat is precies wat dit programma is. Een frisse wind!

 

Drie thema's staan centraal: inspiratie, positiviteit en verbinding in de vorm van 8 verschillende workshops, games en talks.  Een programma vol fun en inzichten waarover aan de keukentafel nog wordt doorgepraat. 

Teamwerk

 MAATWERK 

Naast teamtrajecten verzorgen wij ook andere programma's en trainingen. Intervisie, klantgerichtheid, creativiteit, brainstormsessies, presenteren en werken met gedragsstijlen zijn daar voorbeelden van.  Ook ontwikkelen wij maatwerktrajecten.

Neem gerust contact op om te bespreken welk programma of traject het beste aansluit bij de behoefte van jouw organisatie.

bottom of page